undefined 

Sokan - tévesen - úgy próbálnak meg fogyni, hogy a napi kalóriabevitelüket drasztikusan lecsökkentik. Sokszor elkezdik a kalóriaszámolást, 1200 kcal alá mennek a napi elfogyasztás tekintetében. Amitől persze meg is indul a fogyás. Csakhogy a test éhezik és ezáltal az első "legfeleslegesebb" energiaforráshoz nyúl, mégpedig az izomzathoz. Ezáltal pedig bőrünk petyhüdt lesz, a makacs narancsbőr nem akar eltűnni, fáradékonyak leszünk. Ugyanis nem a szervezetünknek hasznos tápanyagokat visszük be, hanem a fel nem használhatókat. Ilyen pl. a cukor, a felesleges finomított szénhidrát... A szervezet így nem kapja meg a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjét, zsírt... pont azokat a tápanyagokat, amik az egészséges élethez nélkülözhetetlenek.

Hiába csökkentjük az ételek mennyiségét, ha nem törekszünk a minőségre! Ha a testünk éhezik, még nagyobb raktározásba kezd, mint eddig, és visszahízás lesz az eredménye annak a tápanyagmegvonásnak, amivel kínoztuk a testünket.

Hogy mi kell hosszú távon a fogyáshoz?

- A napi kalóriabevitel ne essen 1400 kcal alá!

- Sportoljunk legalább heti háromszor fél órát!

- Részesítsük előnyben a kardiómozgásokat, mint pl. futás, kocogás, gyors séta, biciklizés, korcsolyázás. Mindegyiket legalább 20 percig végezzük! Emellett egészítsük ki az edzést súlyzózással, hogy az izmunkból ne veszítsük. Érezze a testünk, hogy szükség van rá, mert folyamatos használatba van véve!

- Együnk természetes, feldolgozatlan ételeket! (zöldség, hús, hal, gyümölcsök)

- Ne úgy fogjuk fel az étkezésünk megváltoztatását, mint ha diétáznánk. Fogjuk fel úgy, hogy életmódot váltunk és örök életünkben már egészséges ételeket fogunk magunkhoz venni! Fogjuk fel az étkezéseinket életstílusként!

- Főzzünk magunknak! Csak így lehetünk tisztában azzal, hogy mit tartalmaz az ételünk.

- Igyunk napi 2 liter vizet és csakis vizet!

- Kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, amikben  - tartósító anyagok (E 200 -tól), - színezékek (E 100-tól), - mesterséges antioxidánsok (E 300-tól), - emulgeátorok, - stabilizátorok, - savak, - savszabályozók, - mázanyagok, - ízjavítók, - aromák, - mesterséges édesítőszerek (aszpartám), - állományjavítók,  - kocsonyásítók (E 400-tól). Ezek mind mind méreganyagként fog felhalmozódni testünkben.

- Vásároljunk piacokon, henteseknél! Ne sajnáljuk a több pénzt az egészséges, mindentől mentes ételekre. Lehet, hogy egy kicsit drágábbak, mint bolti társaik, de azért, mert egészségesebbek. Tartsuk ezt szem előtt! Elvégre lehet, hogy nem is költenénk többet. Ugyanis olcsóbb egy natúr joghurt, mint egy cukros, gyümölcsös, ami ráadásul nem sok gyümölcsöt látott. Ha megvesszük a napi cigarettát, négy doboz sört, chipset és csokoládét, nem költöttünk máris többet, mint amennyire szükség lett volna? És még a szervezetünket is károsítjuk vele. Inkább vegyük meg a 200 ft-tal drágább csökkentett szénhidrát tartalmú, magvas kenyeret, mint a cukros! fehér kenyeret, ami az egekbe szállítja vércukorszintünket.

- Kenyérfélékből csak napi 1-2 szeletet együnk!

- Minden étkezésünk mellé együnk sok zöldséget, salátát, így fedezzük a napi vitaminbevitelt is, és a rostokat is.

- Együnk rendszeres időközönkét, napi 5-ször, 6-szor kisebb adagokat!

- Annyit együnk, ami épp eltelíti gyomrunkat, nem kell, hogy kipukkanjon.

- Ne együnk egynél több fogást! Maximum levest a főétel előtt, de az se legyen csurig tésztával vagy galuskával.

- Tartsuk be az egy étkezésnél "az öklömnyi rizs, tenyérni hús, és bármennyi zöldség szabályt"!

- Csak akkor együnk, ha igazán éhesek vagyunk!

- Desszertnek együnk gyümölcsöt, esetleg magas kakaótartalmú, cukormentes csokoládét, natúr joghurtot gyümölcsöt, vagy túrót gyümölccsel.

 undefined

Ha ezeket a tanácsokat megfogadjuk, odafigyelünk az étkezésükre, a mennyiségre, máris be fog indulni a fogyás, a méreganyagok kiürülése.

Több energiánk lesz, csökkenni fog a vércukorszint, a koleszterinszint. Nem leszünk fáradékonyak, evés után nem álmosodunk el. Rengeteg betegséget elkerülhetünk, aminek hátterében a helytelen táplálkozás áll. Ilyenek pl. a cukorbetegség, hormonális problémák, szív- és érrendszeri betegségek, anyagcsere-zavarok, magas vérnyomás.

"AZÉRT EGYÜNK, HOGY ÉLJÜNK!"

undefined